Przesunięty przez: rutek Pon 01 Sty, 2007 |
Gdzie można urwać koło ? |
Autor |
Wiadomość |
Born_stubborN
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
|
|
|
 |
Merii [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Sie, 2010
|
|
|
W stanie nietrzeźwości człowiek potrafi bardzo dużo rzeczy
Bardzo dobrze, że go złapali, dużo ludzi jeździ pod wpływem alkoholu, a o tragedię nie trudno |
Ostatnio zmieniony przez Merii Sob 07 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

Dzielnica miasta: Zaborze
|
Wysłany: Sob 21 Sie, 2010
|
|
|
Ulica Pawliczka jest fatalna no i też Korczoka można stracić koło bądź wjechać do dziury, albo omijając je zderzyć się czołowo i tak i tak nieciekawie |
|
|
|
 |
Born_stubborN
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010
|
|
|
W takim wypadku należy się cieszyć, że obecna średnia prędkość przejazdu przez ww. ulice wynosi 15 km/h. Dzięki zakorkowaniu miasta łatwiej dostrzec na czas dziurę i łatwiej ją ominąć lub zwolnić przed nią. |
_________________ http://szybowskaz.blog.onet.pl |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010
|
|
|
racja |
|
|
|
 |
Merii [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010
|
|
|
Hmmm dziwię się szczerze, codziennie tam przejeżdżam jadąc do pracy i z pracy, w godzinach szczytu i jakoś nie mam (mamy) żadnego problemu z przejazdem.
Co do ulic powiem tyle, że wstyd mi ulicy 3-go maja oraz tego torowiska, gdzie w niektórych momentach tramwaj ma przechył dosyć ciekawy. To chyba najgorsza przejezdna, przelotowa i jedna z głównych ulic w Zabrzu jakie znam. |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010
|
|
|
Korków nie ma, ale dziury są |
|
|
|
 |
Merii [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010
|
|
|
Z dziurami też nie mam problemu mało co tam ich kojarzę |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
|
|
|
a ja ich kojarzę mnóstwo i ostatnio właśnie przez takie durne omijanie dziur doszłoby do wypadku, w którym byłabym pasażerem - standardowa czołówka - z zaznaczeniem że już nie 1 raz to się stało zwłaszcza przy przystanku |
|
|
|
 |
Adi
Starszy forumianin

|
|
|
|
anetas1984 napisał/a: | a ja ich kojarzę mnóstwo i ostatnio właśnie przez takie durne omijanie dziur doszłoby do wypadku, w którym byłabym pasażerem - standardowa czołówka - z zaznaczeniem że już nie 1 raz to się stało zwłaszcza przy przystanku |
W którym miejscu? Na Korczoka? |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
|
|
|
to zdarzenie miało miejsce akurat na przystanku na Pawliczka, a jeśli chodzi o Korczoka to też są dziury, ale zostawmy już te dziury Może mnie one poprostu przeszkadzają, a innym nie Dla mnie mogą one być duże, a dla innych małe w porównaniu do innych miejsc w Zabrzu, ale radzę zwolnić prędkość na Pawliczka i Korczoka (zwłaszcza jak jest ciemno ), a każdy zrobi jak zechce |
|
|
|
 |
Adi
Starszy forumianin

|
|
|
|
Pytam bo chciałbym pomóc. Ale jest jak piszesz, że każdy inaczej traktuje stan nawierzchni. Dla mnie akurat te dwie ulice nie są jakimś koszmarem mimo, że moje auto jest niskie i muszę na takie miejsca uważać szczególnie. Jednak na Korczoka i Pawliczka jadę bez problemu w miarę szybko. Na Pawliczka są jedynie dwa miejsca, w których trzeba bardziej się skupić. Jedno to okolice przystanku jak piszesz (bardziej skrzyżowanie z ul. Morawskiego) - zapadnięte pokrywy studzienek a drugie kawałek dalej czyli skrzyżowanie z ul. Końcową (tam to się prawie zatrzymuję :/ ). Resztę da się bez większego problemu i kombinowania przejechać |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
|
|
|
Wiesz Adi ja nie jeżdżę dużo tylko w sumie z Zaborza do centrum (no i nie jako kierowca ) no i powrtót dlatego nie mogę się tak fachowo wypowiedzieć jak Ty -kierowca ale właśnie świetnie operujesz nazwami ulic czego w mojej wypowiedzi zabrakło. Właśnie o to skrzyżowanie mi chodziło z ul. Morawskiego tam doszłoby do nieszczęścia. No ale nie doszło i z tego należy się cieszyć. Dzięki za chęć pomocy Pozdrawiam
P.S.
Fajnie, że uświadomiliście mi że jeżdżąc codziennie tamtędy do pracy nie jest tak źle i nie mam na co narzekać bo są gorsze jezdnie ) |
|
|
|
 |
Adi
Starszy forumianin

|
|
|
|
He he no są Ah wymieniać mogę bez końca. I marne to pocieszenie ale naprawdę cieszmy się, że nie mamy takich dróg jak Bytom...
Cóż drogi to moja praca. Zobaczymy co da się z tym zrobić
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
anetas1984
Zabrzanin +

|
|