Lepsze biuro rachunkowe czy moze księgowa w firmie |
Autor |
Wiadomość |
klaudiaxx
Forumowicz

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
Wysłany: Czw 11 Sty, 2018
|
|
|
Biuro rachunkowe to według mnie najlepszy wybór. Ja korzystam z usług tego http://ksiegowy.gliwice.pl/ w Gliwicach, warto zapoznać sie z ich ofertą |
|
|
|
 |
jacek_m
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Helenka
|
Wysłany: Śro 21 Mar, 2018
|
|
|
Jeśli sam poradzisz sobie z poprowadzeniem księgowości, nie widzę powodu, dla którego miałbyś płacić za nią komuś innemu... Swoją drogą, przed założeniem firmy zastanów się, jak u Ciebie będzie wyglądać przechowywanie dokumentacji pracowniczej - musisz je przechowywać przez określony okres czasu, dlatego dobrze byłoby przygotować na nie miejsce. |
|
|
|
 |
helioss
Forumowicz

Dzielnica miasta: Makoszowy
|
Wysłany: Śro 16 Maj, 2018
|
|
|
Ja tez uważam, że współpraca z biurem rachunkowym to najlepsze rozwiązanie. Księgowością w mojej firmie zajmują się specjaliści z biura doradztwa podatkowego Kasprzyk i Niziołek z Gliwic. Działają na rynku już ponad 20 lat, maja ogromne doświadczenie i wiedzę z tego zakresu a ja spię spokojnie bo wiem, że w papierach panuje idealny porządek |
|
|
|
 |
magneta
Forumowicz +

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2018
|
|
|
Moim zdaniem nie ma jedynego słusznego rozwiązania. W małej firmie, jeżeli nie ma wielu faktur, ale są np. pracownicy to można spokojnie wszystko rozliczyć, korzystając z oprogramowania online. Są systemy, które to umożliwiają i alternatywa typu Grafik Optymalny (https://www.grafikoptymalny.pl), za pomocą którego można sprawnie tworzyć harmonogramy pracownicze i ewidencję czasu pracy. |
|
|
|
 |
Rupex92
Forumowicz

Dzielnica miasta: Pawłów
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2018
|
|
|
Niestety, ale nie bardzo się w tym temacie znam. Dlatego też nie będę w stanie pomóc. |
_________________ Ludzie są raczej dobrzy niż źli. |
|
|
|
 |
Lipez92
Forumowicz

Dzielnica miasta: Maciejów
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2018
|
|
|
Popytajcie może trochę znajomych w tej materii? Sądzę, że to może być dobre wyjście. |
_________________ I nie spodziewaj się, że zostaniesz zbawiony przez jakąkolwiek jedną rzecz - osobę, maszynę czy bibliotekę. |
|
|
|
 |
Gucio
Mieszkaniec Zabrza

Dzielnica miasta: Rokitnica
|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2018
|
|
|
Ja mam abonament w Tax Care, płacę 99 zł miesięcznie i jestem bardzo zadowolona. To jest zdalna księgowość, bardzo wygodna, do wszystkiego mam wgląd w internecie. |
|
|
|
 |
zyga759
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Kończyce
|
Wysłany: Nie 28 Paź, 2018
|
|
|
Zawsze też można zająć się księgowością samemu. Dzięki programom takim jak ten https://wfirma.pl/program-do-faktur-online zadanie to jest znacznie prostsze. Warto sobie wejść na stronę i doczytać szczegóły. Wiele przydatnych funkcji w jednym miejscu. |
|
|
|
 |
Cornella
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Janek
|
Wysłany: Czw 22 Lis, 2018
|
|
|
Zdecydowanie bardziej wolę doradztwo podatkowe w postaci biur rachunkowych niż zatrudnianie własnej ksiegowej. Nie opłaca mi się to po prostu, biuro rachunkowe wychodzi taniej po prostu no i jestem zadowolona z usług mojego doradcy bo ma bardzo dużą wiedzę |
|
|
|
 |
sietlik
Forumowicz +

Dzielnica miasta: os.Mł.Górnika
|
Wysłany: Pią 15 Lut, 2019
|
|
|
Teraz ciężko o dobre biuro rachunkowe, z którymi bylibyśmy w pełni zadowoleni i nie mogli powiedzieć ani jednego złego słowa. Ja przez długi czas odbijałam się z jednego do drugiego aż trafiłam w ręce MG-Finanse z Gdańska. Moi bardzo dobrzy znajomi polecili mi je, a ja teraz z czystym sumieniem mogę polecać innym. Praca wykonana zawsze na czas. |
|
|
|
 |
|