Założenie internetu - jaki abonament |
Autor |
Wiadomość |
jj81
Mieszkaniec Zabrza +

Dzielnica miasta: Rokitnica
|
Wysłany: Nie 06 Gru, 2015 Założenie internetu - jaki abonament
|
|
|
Szukam jakiegoś szybkiego internetu w Zabrzu... Orientowałem się już w Orange i Netia, ale do 10 mb/s to trochę mało. Pewnie w praktyce będzie to jakieś 2-3 mb/s. Nie ma czegoś szybszego? |
|
|
|
 |
rencistka
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Mikulczyce
|
Wysłany: Nie 06 Gru, 2015
|
|
|
DEBACOM na Rokitnicy rozciągnął światłowody i śmiga 100 albo i więcej w zależności od potrzeb i w takim zakresie działa a Oranż odradzam bo ma być 10 a niekiedy ma czkawkę i ciągnie 1,2 - 1,5. Owszem oferują 80 w przyzwoitej cenie 39,9 ale oni lecą na starej linii telefonicznej i nie wiadomo cy w Twoich okolicach w ogóle jest możliwa taka szybkość. Trzeba się upewnić. |
_________________ rencista |
|
|
|
 |
jagnam
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Centrum
|
Wysłany: Pon 07 Gru, 2015
|
|
|
Wszystko zależy od tego gdzie konkretnie mieszkasz. Najszybszy jest internet kablowy bo daje najwiekszą szybkość łącza. Nie zwalnia. NIe polecam natomiast internetu LTE Play. OBecnie mam abonament i na pewno nie jest tak jak w reklamie. Internet może i jest tani ale dostajesz to za co płacisz. W sieci są porównywarki ofert telekomunikacyjnych. Wpisz sobie tutaj swój adres: http://panwybierak.pl/ . Na stronie wyskoczy Ci oferta wszystkich sieci w Twoim miejscu zamieszkania. Dzięki temu łatwiej będzie Ci wybrać coś konkretnego dla siebie. |
|
|
|
 |
darekkrawczyk
Forumowicz

|
Wysłany: Śro 08 Cze, 2016
|
|
|
Ja korzystam aktualnie z vectry i jest całkiem ok. Stabilne i szybkie łącze, poza paroma awariami to okej.
Natomiast kolega z Rudy Śląskiej bardzo chwali Bignet.pl - podobno świetne i stabilne łącze oraz bardzo dobra prędkość pobierania. |
|
|
|
 |
Danielo88
Forumowicz

|
Wysłany: Wto 05 Lip, 2016
|
|
|
Debacom są ciągłe problemy odradzam tego dostawcę internetu. |
_________________ \G/ |
|
|
|
 |
rencistka
Obywatel Zabrza

|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2016
|
|
|
Danielo88 napisał/a: | Debacom są ciągłe problemy odradzam tego dostawcę internetu. |
Nie zgadzam się brak jakichkolwiek problemów. U mnie pracuje na wysokich obrotach przez 7 godz. przez 5 dni w tygodniu. |
|
|
|
 |
demotek
Forumowicz

Dzielnica miasta: Zaborze
|
Wysłany: Śro 27 Lip, 2016
|
|
|
obecnie 2-3 Mb/s to prehistoria ... standardem jest 20Mb/s |
_________________ strona www |
|
|
|
 |
Dymitr42
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Kopernika
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2016
|
|
|
No na więcej nie ma co liczyć 20mb/s to i tak sporo |
|
|
|
 |
Sławosz42
Forumowicz

Dzielnica miasta: Rokitnica
|
Wysłany: Czw 04 Sie, 2016
|
|
|
20m/b to sporo ? |
|
|
|
 |
miczul
Forumowicz

|
Wysłany: Śro 26 Paź, 2016
|
|
|
no 20mb/s dla normalnego użytkownika internetu jest wystarczające. Nawet jak będziesz sobie chciał coś sciągnąć albo obejrzeć to i tak Ci to wystarczy. No chyba, ze grasz w gry online namiętnie.. wtedy mogą być problemy |
|
|
|
 |
Larkin
Forumowicz +

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
Wysłany: Czw 21 Wrz, 2017
|
|
|
Ja polecam lokalnych dostawców takich jak np Elbonet . Co prawda nie ma on swojej oferty w Zabrzu, ale jest to przykład firmy, która stawia na jakość. W poprzedniej miejscowości miałem u nich internet przez wiele lat i nigdy nie było problemów, więc śmiało mogę polecić. Wedłg mnie lokalni dostawcy to o wiele lepsze rozwiązanie niż internet od największych firm, gdzie często trudno jest się nawet dodzwonić na infolinię. |
|
|
|
 |
bartoszMar
Forumowicz

Dzielnica miasta: spoza Kraju
|
Wysłany: Sob 30 Wrz, 2017
|
|
|
Czy ta firma faktycznie jest dobra w zakresie jakości ? Bo rozważam skorzystanie z ich usług... |
|
|
|
 |
rencistka
Obywatel Zabrza

|
Wysłany: Pon 02 Paź, 2017 Polecam
|
|
|
Polecam Debacom |
|
|
|
 |
pannog
Forumowicz

|
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2018
|
|
|
polecam jotanet. radiowy ale lepiej niż kabel tel |
_________________ serwissport.pl -- prawdopodobnie najlepszy serwis w twoim miejście |
|
|
|
 |
Mateusz7238
Forumowicz

Dzielnica miasta: Kończyce
|
Wysłany: Czw 07 Cze, 2018
|
|
|
Takie rzeczy najlepiej sprawdzić na www.dostawcy-internetu.pl Chwila moment i pokaże Ci wszystkich dostawców internetu dostępnych w okolicy. |
|
|
|
 |
|