Chirurgiczne usuwanie ósemki !!!! |
Autor |
Wiadomość |
forgotten
Forumowicz

Dzielnica miasta: Centrum
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 Chirurgiczne usuwanie ósemki !!!!
|
|
|
Witam
ze skierowaniem od mojego dentysty trafiłem na trauguta do akademickiego centrum stomatologii. Podczas wizyty oglądała mnie pracująca tam dr chirurg szczękowy.
Wyrok brzmi - do usunięcia!
Po pierwsze - jestem facetem, czyli stomatologofobem, po drugie - mam fatalne doświadczenie po wizycie na chirurgi stomatologicznej w biskupicach, gdzie nawet po trzecim zaaplikowanym znieczuleniu nadal czułem ból bardzo wyraźnie podczas wyrywania szóstki (przypuszczam że była to zwykła lidokaina) ...więc sama myśl o tym, jakim piekłem musi być chirurgiczne usuwanie ósemki bez dobrego znieczulenia, skutecznie odciąga mnie od wstawienia się tam na wyznaczony już termin.
Trochę poczytałem na innych forach jak ludzie to przechodzili i tylko Ci, którzy byli prywatnie z dobrym znieczuleniem opisali to jako zabieg bezbolesny.
Robię w gacie
Kto z was jest po takim zabiegu, właśnie na trauguta u nas w zabrzu, niech wyjawi prawdę |
_________________ ...najlepszy jest ten czas, który masz przed sobą... |
Ostatnio zmieniony przez forgotten Czw 27 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzysiek
Forumowicz

|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2012
|
|
|
Witam!
Osobiście byłem z 2 ósemkami + 1 siódemką w ACS w Bytomiu. W Zabrzu nie było odpowiadających mi terminów. Mając za sobą kilka gabinetów stomatologicznych muszę powiedzieć, że bylem pozytywnie zaskoczony. Liczyłem się z faktem, że ACS to studenci i że jak za darmo, to może być mniej komfortowo niż prywatnie.... Usuwanie przebiegało sprawnie. Jak student ma problem to zawsze pomaga mu wskazówkami lekarz, bądź sam przejmuje inicjatywę.
A zanim tam trafiłem to w kilku gabinetach usłyszałem ceny od 150-500zł za usunięcie.... (i kupę argumentów żeby jakoś uzasadnić parę stów za parę minut pracy).
Następnym razem jak będę zmuszony usunąć zęba za więcej jak 50zł w zwykłym gabinecie, to na pewno pojadę do ACS.
Pozdrawiam
KM |
|
|
|
 |
królowaBona
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Biskupice
|
Wysłany: Wto 19 Lut, 2013
|
|
|
trzeba poprostu trafić na dobry gabinet i dobrego lekarza . Nawet normalna lignokaina można tak znieczulić że jestes w stanie kombinerkami sobie zęba usunąć
Wcale to nie jest bolesny zabieg , tylko grożnie brzmi i wygląda |
|
|
|
 |
Jaś
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Rokitnica
|
Wysłany: Wto 19 Lut, 2013
|
|
|
ósemkę i nie tylko wyrywał mi dr Artur Czapkiewicz przyjmuje na oś Kopernika moim zdaniem expert od wyrywania zębów polecam |
_________________ Kłamstwem można zajść daleko, ale nie można wrócić... |
|
|
|
 |
kajak
Forumowicz

|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2015
|
|
|
Wybieram się właśnie na konsultację w sprawie ósemek, które nie chcą się wyrżnąć. Czy możecie kogoś polecić? Od razu mówię, że bardzo się boję i najlepiej jakby dał mi pełne znieczulenie, uśpił i żebym obudziła się po wszystkim. Znajomy chodzi do poradni Arnika, ale nie wiem, czy jest tam jakiś specjalista od ósemek, chirurg szczękowy itp. Czy ktoś zna tę poradnię? |
|
|
|
 |
krakowc
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Skłodowskiej
|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2015
|
|
|
Moje wyrzynały się kilka lat(!) ,Męczące to było,ale w końcu są. Zbierałam się niby,żeby wyrywać,w końcu nadal je mam.
[ Dodano: Pon 16 Lut, 2015 ]
Tylko obyś trafił na sensownego chirurga szczękowego... |
|
|
|
 |
chatekpuchatek4
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Helenka
|
|
|
|
 |
panjacek1985
Forumowicz +

Dzielnica miasta: Rokitnica
|
|
|
|
 |
magneta
Forumowicz +

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
|
Wysłany: Wto 13 Cze, 2017
|
|
|
Niestety tak, ale warto z tą ósemką iść prywatnie do sprawdzonego chirurga gdzie dostanie się dobre znieczulenie i na pewno będzie łatwiej przejść ten zabieg. Ja ósemkę usuwałam w http://estelime.pl/ i wiadomo po zabiegu aż się zagoiło bolało, ale sam zabieg nie i byłam zadowolona. |
|
|
|
 |
Zenx
Forumowicz

|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2018
|
|
|
Ja przez zabieg przeszedłem całkiem gładko. Jednak po tym, jak zeszło znieczulenie ból był naprawdę nie do zniesienia. Dopiero retard przyniósł mi ulgę. Nie życzę nikomu usuwania ósemek. |
|
|
|
 |
|