|
motoryzacja |
| Autor |
Wiadomość |
wicek
Forumowicz

Dzielnica miasta: Zaborze
rutki: 2
|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 motoryzacja
|
|
|
| szukam dobrego mechanika i nie drogiego ktury poradzi sobie z naprawą przedniego zawieszenia w nissanie primerze GT...zostały wymienione wachacze , zwrotnica i nie mozna ustawić konta i zbierzności koła....zaznaczam ze miał stłuczke |
_________________ wicek |
|
|
|
 |
wolff
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
rutki: 1492 Piw: 133
|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2008
|
|
|
Też witamy serdecznie na Naszym Forum.
Tu raczej nawet najlepszy mechanik nie pomoże - jedź z reklamacją do blacharza który to robił (stluczkę) od niego auto powinno wyjść z ustawionymi poprawnie kątami i zbieżnością.
Ps. Nie obraź się ale tak na przyszłość:
1 - nie ma czegoś takiego jak "kont". Chodziło Ci chyba o "kąt"
2- "który" piszemy przez "ó".
3- "wahacz" przez samo "H" oraz "zbieżność przez "ż" a nie "rz"
A poza tym to zdanie zaczynami z dużej litery - nazwy własne wielowyrazowe również a więc np. "Nissan Primera GT"
Ps 2. Dla oponentów którzy będą bronić osób piszących niepoprawnie na forum - Wisi mi Wasze zdanie w tym temacie. |
_________________ Powyższy post to jedynie opinia autora w ciągu ostatnich 6 minut.Po tym terminie autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
| Ostatnio zmieniony przez wolff Czw 26 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
(2)
|
|
 |
daghda
Zabrzanin +

Dzielnica miasta: Centrum
rutki: 443 Piw: 31
|
|
|
|
| wolff napisał/a: | | Dla oponentów którzy będą bronić osób piszących niepoprawnie na forum - Wisi mi Wasze zdanie w tym temacie. |
|
_________________ Tři hlavní věci, kterých je třeba, aby se dosáhlo čehokoliv, co za to stojí, jsou: práce, vytrvalost a zdravý rozum - Thomas Alva Edison |
|
|
|
 |
wolff
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
| daghda napisał/a: | | wolff napisał/a: | | Dla oponentów którzy będą bronić osób piszących niepoprawnie na forum - Wisi mi Wasze zdanie w tym temacie. |
|
Napisałem to ponieważ kiedyś parę osób na mnie napadło że śmiałem zwrócić na to komuś uwagę. |
_________________ Powyższy post to jedynie opinia autora w ciągu ostatnich 6 minut.Po tym terminie autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
daghda
Zabrzanin +

|
|
|
|
Spoko, sam się tego czepiam Piszę z ogonkami, korzystam ze słownika - zatem w pełni Cię rozumiem Na jednym z for, w którym uczestniczę, moderatorzy na czerwono podkreślają w postach błędy ortograficzne |
_________________ Tři hlavní věci, kterých je třeba, aby se dosáhlo čehokoliv, co za to stojí, jsou: práce, vytrvalost a zdravý rozum - Thomas Alva Edison |
|
|
|
 |
wolff
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
| daghda napisał/a: | Spoko, sam się tego czepiam Piszę z ogonkami, korzystam ze słownika - zatem w pełni Cię rozumiem Na jednym z for, w którym uczestniczę, moderatorzy na czerwono podkreślają w postach błędy ortograficzne |
Na szczęście takich for jest coraz więcej. Człowiekowi ręce opadają jak czyta posty np na Onecie czy innym forum ogólnodostępnym. Chyba teraz w szkołach za mało wymagają, kiedyś nie do pomyślenia. Na lekcjach języka polskiego jak naczycielka zauważyła że uczniowie robią coraz więcej błędów to przed każdą następną lekcją mieliśmy tzw. 5-cio minutową kartkówkę, umiało się to ciągnąć przez 2 tygodnie. |
|
|
|
 |
Xenomorph
Mieszkaniec Zabrza

rutki: 238 Piw: 11
|
|
|
|
| Ci co robią błędy nie rozumieją, inni czytając ich błędy podświadomie to zapamiętują i sami przestają pisać poprawnie. Zrozumiałbym ich, gdyby musieli każde słowo sprawdzać w drukowanym słowniku, ale teraz nawet Firefox podkreśla błędy i można je dwoma kliknięciami poprawić. |
|
|
|
 |
twardy [Usunięty]
rutki: 238
|
|
|
|
Dobry wieczór.
Natomiast ja, dla przypomnienia, wkleję cytat:
| Cytat: | | Art 3. Piszemy starając się zachować wszystkie obowiązujące w naszym kraju zasady pisowni, ortografii i interpunkcji. |
Jakby ktoś nie wiedział skąd to pochodzi, to podpowiem:
STĄD
I każdy kto się na tym forum rejestrował, naciskał na akceptację zasad.
Ciekawe, prawda ? |
|
|
|
 |
lamor
Obywatel Zabrza

rutki: 855 Piw: 108
|
Wysłany: Pią 27 Cze, 2008
|
|
|
| twardy napisał/a: | I każdy kto się na tym forum rejestrował, naciskał na akceptację zasad.
Ciekawe, prawda ? |
I co z tego, że zaakceptował zasady rejestrując się na forum??? Przeciez nigdy tych zasad nie przeczytał.
Namnożyło się tych tzw. dysleksji, dyskgrafii i cholera wie jeszcze czego. Czekam tylko, kiedy sie dowiemy o kolejnym wymyśle typu DYSKULTURIA, na uzasadnienie postępującego chamstwa. |
|
|
|
 |
Nemo
Obywatel Zabrza

rutki: 4145 Piw: 166
|
Wysłany: Pią 27 Cze, 2008
|
|
|
lamor, dziś w wyborczej napisali, że w związku ze zbliżającą obowiązkową maturą z matematyki uczniowie zaczęli coraz częściej zapadać na dyskalkulię |
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. (Stanisław Lem) www.nemo1125.blogspot.com |
|
|
|
 |
twardy [Usunięty]
rutki: 4145
|
Wysłany: Sob 28 Cze, 2008
|
|
|
Ta,,,,,,
a jak będzie obowiązkowa matura z przygotowania do życia w rodzinie, to zaczną cierpieć nieboraki na dyspermię.
| lamor napisał/a: | Przeciez nigdy tych zasad nie przeczytał.
|
OK, nie przeczę. Lecz - czy podpisujesz się kolego pod klauzulą znajomości czegoś, czego nie znasz ? Z Twoich trzeźwych postów, mniemam że nie.
|
|
|
|
 |
daghda
Zabrzanin +

|
|
|
|
| Ludzie nigdy nie czytają tego, co mają do podpisania - nawet w banku... |
|
|
|
 |
twardy [Usunięty]
rutki: 443
|
|
|
|
| daghda napisał/a: | | Ludzie nigdy nie czytają tego, co mają do podpisania - nawet w banku... |
No to jestem wyjątkiem. I z tego co wiem, nie jedynym.
A Ty czytasz, czy wg Twojej opinii jw, też podpisujesz wszystko jak bezmyślny stwór ?
(bez obrazy proszę, to retoryka ) |
|
|
|
 |
daghda
Zabrzanin +

|
|
|
|
Ekhm, czytam... tata kazał czytać wszystko, zanim machnę parafkę. No i doświadczenie zdobyte tu i tam w połączeniu z zaobserwowanym "nieczytaniem bądź nieczytaniem ze zrozumieniem czy też podpisywaniem nie wiadomo czego" nakazywało być ostrożnym...
|
|
|
|
 |
kurek23
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Skłodowskiej
rutki: 2
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008
|
|
|
moze jeszcze chodzi o to ze niektorzy maja problem ze zrozumieniem tekstu i dlatego odpuszczaja sobie czytanie lub robia to tylko pobieznie |
_________________ wahacz audi a4 |
|
|
|
 |
|
|